Přidat odpověď
Tak já salát taky dělám za tepla, lépe to vsákne tekutiny a brambory jsou ochucenější. Ale pak ho dávám vychladit. Běžně ho na Velikonoce nedělám, ale zrovna dnes byl, i s loupaním brambor bylo do půlhodiny hotovo, šoupla jsem ho do chladu, po návratu z koledy jen hodila vinnou klobásu do fritézy a byl oběd. Nádivku dělávám v pondělí. Jednak ze zvyku, u nás se za Velikonoce považovalo jen pondělí, takže se vše tradiční připravovalo na tento den, druhak z praktických důvodů, zlikviduju do ní všechny případné zbytky masa. Skopové bylo v plánu, mám ho v mrazáku, ale nevyšel mi poněkud jídelníček. Rajské ze středy zbylo tolik, že bylo dost i na čtvrtek, což se hodilo, neb jsem byla v práci, akorát holt nebylo zelené jídlo. Původní kuře s brokolicí tudíž padlo, brokolice byla v pátek s kaprem a kuře zbylo, takže bude zítra. Skopové v mrazáku počká na nějakou další neděli. Vyloženě ustàlená jídla na Velikonoce nemáme, v pondělí bývá ta nádivka, v pàtek ryba, ve čtvrtek se snažím o něco zelenèho, v sobotu něco nenáročného, co můžu mít dopředu, protože dělám v poledne doprovod, v neděli pokaždé jinak, jak se co hodí a vyskytne. Peču jak stíhám,loni akorát beránek.
Předchozí