Přidat odpověď
Pokud jídlo pro všechny chystám já, tak plastové obaly ani papíry na stůl nedávám. V případě studeného jídla většinou přímo mažu a obkládám pečivo (mimo jiné, aby se snědlo to, co je potřeba a nesnědlo to, co ještě vydrží nebo s tím mám nějaké plány), někdy ale máme i obložené talířky nebo velký společný talíř. Ale docela často jíme "co si kdo uloví" každý trochu jindy a to se pak možná někdy nějaký obal na stole objeví. Já sama si tedy většinou nachystám rovnou u lednice nějaké obložené nebo zapečené pečivo, ale pokud jím sama, asi bych to dala i z papíru nebo sýr z plastového obalu.
Teplé jídlo nejčastěji servíruju v kuchyni na talíře (pokud jsme jen naše rodina), pokud dávám na na stůl k nabírání, pak holt v hrncích (polévka, přílohy), moc servírovacích nádob nemám a s ohledem na prostor ani nechci. Maso tedy dávám na mísu, ne že bych donesla na stůl pánev s olejem nebo pekáč. Pokud jsme doma všichni, tak se snažím, abychom jedli společně u stolu, ale taky někdy skončí každý u svého přístroje (zejména v případě té studené kuchyně).
Předchozí