Přidat odpověď
Hroudo,
já bych si tipla, že na tebe dolehl přechod.... prostě v nějaké fázi ženská přestane mít tolik energie, přestane být schopná multitaskovat (to je jeden z efektů poklesu estrogenu - že mozek začne fungovat jinak - výhodou je, že je člověk schopen se soustředit na JEDNU věc) a celkově potřebuje zvolnit a zmírnit.
Zkus si "zařídit důchod" už teď - kdysi mi to popisovala známá, o pár let starší - bylo jí tenkrát jako mě teď (50+) a ta to definovala tak, že potřebuje v práci zavřít šuplík, jít domů, udělat si kafe a sednout si s ním na zahradu. Zkrátka práce nešla osekat, ale šla osekat ta druhá směna doma.
Předpokládám, že máš děti puberťáky - takže bych jim dala nástup a sdělila, že máma je stará a není jí dobře - a že tudíž nebudou teplé večeře (pokud někdo musí mít teplou, ať si uvaří) a vyprané prádlo a úklid - že musí taky fungovat oni. A tatínek. A že ty si potřebuješ po příchodu z práce sednout a vypít kafe / vyluštit křížovku / čumět do blba / lehnout / vysprchovat se / meditovat / rýt se v zahrádce / jít se projít / malovat akvarely.... Důležité je, mít na ten odpočinek "svoje" místo. Když si sedneš v obýváku, tak čistě tvoje přítomnost bude znamenat, že "smí otravovat" - takže něco, kde se můžeš zavřít - balkón, terasa, zahrada - nebo i ten obývák, pokkud má dveře... já jsem si dala křesílko do ložnice - a zavírám se tam, když nechci s nikým mluvit a nechci řešit provozní záležitosti.
Předchozí