| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Hroudo,
já bych si tipla, že na tebe dolehl přechod.... prostě v nějaké fázi ženská přestane mít tolik energie, přestane být schopná multitaskovat (to je jeden z efektů poklesu estrogenu - že mozek začne fungovat jinak - výhodou je, že je člověk schopen se soustředit na JEDNU věc) a celkově potřebuje zvolnit a zmírnit.
Zkus si "zařídit důchod" už teď - kdysi mi to popisovala známá, o pár let starší - bylo jí tenkrát jako mě teď (50+) a ta to definovala tak, že potřebuje v práci zavřít šuplík, jít domů, udělat si kafe a sednout si s ním na zahradu. Zkrátka práce nešla osekat, ale šla osekat ta druhá směna doma.
Předpokládám, že máš děti puberťáky - takže bych jim dala nástup a sdělila, že máma je stará a není jí dobře - a že tudíž nebudou teplé večeře (pokud někdo musí mít teplou, ať si uvaří) a vyprané prádlo a úklid - že musí taky fungovat oni. A tatínek. A že ty si potřebuješ po příchodu z práce sednout a vypít kafe / vyluštit křížovku / čumět do blba / lehnout / vysprchovat se / meditovat / rýt se v zahrádce / jít se projít / malovat akvarely.... Důležité je, mít na ten odpočinek "svoje" místo. Když si sedneš v obýváku, tak čistě tvoje přítomnost bude znamenat, že "smí otravovat" - takže něco, kde se můžeš zavřít - balkón, terasa, zahrada - nebo i ten obývák, pokkud má dveře... já jsem si dala křesílko do ložnice - a zavírám se tam, když nechci s nikým mluvit a nechci řešit provozní záležitosti.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.