Přidat odpověď
Alraune,
není mi ani 55 a v podstatě "jsem v důchodu" a je to super.... Práci mi zrušil covid, pak jsme se stěhovali - teď mám minipráci, v průměru tak na hoďku týdně - a začínám hledat - něco jako tři dny v týdnu prodávat tábornické vybavení ve sportovním obchodě nebo jít dělat na recepci do posilky nebo tak... Mám pozemek, kozy, slepice... (a manžela a dva puberťáky). Je super, že můžu třeba "jít na běžky, když zrovna napadlo a svítí sluníčko" a nemusím čekat na víkend. Mám zájmový kroužek, už se objevili i nějací kamarádi... ale taky se mi objevily zdravotní problémy (artróza) - už jsou i dny, kdy fakt nejsem fit a kdy mě ty klouby fakt bolí (největší problém mám s prsty na rukách - tj. už bych nemohla dělat věci, které například vyžadují celodenní klofání do klávesnice) a kdy potřebuju mírný pohyb, ale ne zničující... Nejsem invalida, a pokud budu moct pracovat a fungovat tempem mého těla, tak (doufám) ještě dlouho nebudu - ale to, že si můžu pracovní a sportovní nasazení prostřídat volnějšími dny, kdy dbám na to, abych se zase zregenerovala, je hrozně důležité.... a myslím si, že systém, kdy jedu jen na 60 - 80% mě udrží fit déle, než kdybych pokračovala v klasickém na 130% (práce + domácí směna)... ani 100% bych nedávala....
Předchozí