Přidat odpověď
Já už teď dávám pozor na to, co si přeju a říkám, protože někdy to dostanu jak pádlem zezadu. Teď nechodím do práce, pečuju o člena rodiny, který se o sebe nepostará. Mrzí mě, že už se do práce možná nepodívám. Stresuje mě, že nevím, co bude. Mrzí mě, že už se některé věci nikdy neuskuteční - kariéra, cestování, sport, kultura, atd. Vím, že to nejspíš skončí špatně pro někoho z nás a bojím se. Na důchod nemyslím, cesta z tohoto ven nevede skrz odchod do důchodu. Finanční stránka věci, inflace, výše PnP a jeho schvalování, ceny energií, výše možného důchodu v budoucnu, nulové šance něco našetřit teď, to jsou jen třešničky na dortu. Teď jde jen o to, kdo koho "přežije", tím nemyslím jen fyzickou smrt, ale celkový stav a poměr sil a stavů pečujícího a opečovávaného na to to zvládnout. Nepřemýšlím, o tom, co by bylo, kdyby se mi něco stalo. Už teď vím, že vyhořím. Není otázka jestli, ale kdy. Sehnat pomoc by by byl sen, ale nedaří se, je to relativně čerstvé, zatím se v tom plácám. Chtěla bych ještě jednou v životě vstát, obléknout se a jít do práce, strašně bych si to užívala, každou minutu, to "normálno". Omlouvám se za román.
Předchozí