Co je to být pracovitý? Spociva to v poctu premistenych cihel ci jestli ti tece z cela jen curek potu nebo rovnou cele vodopady?Kdysi se mi svagrova stěžovala (či se chlubila?),že ona má 2 práce (obě dělnické profese),jaka je chudinka vlastne,no tenkrat jsem ji na to nic radši neřekla,aby nebylo dusno v rodině.
Pokud se chceš mít dnes dobře,musíš pracovat hlavně hlavou,což je ovšem ve skutecnosti mnohem víc namahavejsi,než házet s lopatou a jinak čistá hlava .
Tím ovšem nijak nedehonestuji fyz.praci,bez dělnických profesi bychom si my ostatní samozřejmě nemohli tolik užívat vydobytku dnešní doby a kdo by nás tak krásně opecovaval v restauracích,ve welnessech,hotelech,atd. a nejen tam. Ale bohužel k faktickemu bohatstvi (možnost pořídit si bydleni na úrovni,zajistit se na stari,dopravat si co hrdlo raci-treba kvalitní věci vč.aut,atd),cesta přes "montérky a montovny" nevede.
Naše děti uz pri dospivani naštěstí tohle taky včas pochopily,pracuji, umí pracovat, ale vše asi jinak než mysli zakladatelka? Už jsou taky zajištěné i se svýma rodinama ve svých 30+ a zvladly to samy,na podporu od nás v jejich začátcích dostal každý 1/4 mega, zadne horentni sumy tedy; jsme na ne pysni a jsme spokojeni,ze nemame s nimi zadne starosti.
Vlastne nevim poradne, jak to myslí zakladatelka s tim byt pracovita,četla jsem jen jeji úvodní téma.