No, těžko odpovědět, nejsem si přesně jistá, jak definovat pracovitost
Ty to celkem podáváš jako kladnou vlastnost, ale někdy mi to přijde až jako nemoc a nebo metoda úniku před něčím, případně způsob, jak budovat sebevědomí - pořád kmitat a neodpočinout si a být na to hrdý. Já se považuju za psychicky poměrně zdravou osobu a vztah k práci mám, myslím, takový průměrný - v zaměstnání chci předvést dostatečný výkon, abych si "zasloužila svou mzdu", doma mít přiměřený pořádek, abych si nepřipadala jako v chlívě nebo ve skladišti, ale na druhou stranu mám dost silné puzení i odpočívat, a to aktivně i pasivně - a necítím se provinile, když odpočívám, naopak - zorganizovat si život tak, aby zbýval čas i na mé koníčky a odpočinek (plus i nějaký společný čas s rodinou), považuju za klad, nikoliv za projev lenosti. Samozřejmě, pokud někdo má víc (malých) dětí, větší dům a třeba zahradu a ještě např. dojíždí někam dál do práce případně musí současně pečovat o rodiče, tak to má těžší si čas pro sebe a případnou svou lenost zařídit, takže je v podstatě nucen být pracovitější