poslední rodičák jsem začala čerpat akorát, když tam probíhaly nějaké změny... a protože jsem tomu nerozuměla, nevěděla jsem, že mi úřednice nastavila nějakou variantu, kdy jsem přestala mít nárok na rodičák dokonce dřív, než byly dítěti 3 roky... vůbec nechápu, jak se to nastavovalo a nechápaly to asi ani úřady, neb mi pár měsíců před třetími narozeninami dítěte přišel dopis, že už mi vyplatili moc a tak dostanu další měsíc jen nějaké stokoruny a šlus... bylo to velmi nečekané, do té doby jsem žila v domnění, že jsem si nastavila chytře rodičák tak, aby doběhl v srpnu toho roku, kdy dítku budou 3 a půjde od září do školky... no sekli se o víc jak 1/2 roku...
no a o příspěvek na dítě jsme žádali jednou, přiznali nám ho na 1/4 roku a pak zase sebrali... víckrát jsme to nezkoušeli, ten proces byl tak dehonestující, že už jsme to neopakovali...
ale teda podporu v nezaměstnanosti jsem pobírala bez výčitek, dokonce mám dojem, že i úřednice byla poměrně milá a když jsem se jednou dostavila ve špatný den, ani se moc nezlobila