Konzervo, my už tomu snad ani neříkáme šunkofleky, dáváme tam někdy uzené, někdy třeba špekáček, nebo nějakou podobnou uzeninu...taky hrášek, cibulku, trochu špeku na kostičky, zalijeme je vajíčkem rozkvedlaným s trochou mléka, nebo smetany...a hlavně, neděláme je z fleků
. Přišlo nám to potom moc spečené a vysušené, nemáme rádi, když je to nahoře připečené, takže my používáme ta veliká kolínka. Strouhaným sýrem si to sypeme až těsně před podáváním.
Nudle s mákem pro změnu děláme z "mašliček" a ne z nudlí
A zapečené brambory děláme tak, že dáváme plátky brambor, plátky cibule, osmahnuté mleté maso (nebo dřív jsme občas dali i na pánvičce osmahnutou konzervu vepřového ve vlastní šťávě), plátky rajčat a zase brambory...občas jsem to proložila větvičkou rozmarýnu...