Přidat odpověď
Evelyn, tak v 18 ne, ale ve 29 jsem šla na MD-RD z práce v Domě dětí a mládeže, a po mateřské pauze se dvěma dětmi jsem se tam už nevrátila.
Takže ve 34.
Snížit odpovědnost není úplně se jí zbavit, ale je možné z odpovědnosti za zdraví (životy) svěřených osob přejít na odpovědnost jenom za finance, prosperitu firmy...
Odpovědnost za děti na divoké vodě a v horách jsem snížila za odpovědnost za prachy, a byla jsem stran zaměstnání v naprostém klidu (kecám, samozřejmě, že tam nějaké stresíky byly), a 6 hodinová PD,
pak jsem "dělala kariéru" a dopracovala se k pestré zodpovědné (finančně, prosperitně) "rozlítané" práci po celé ČR, po večerech, bez šance na klidnou dovolenou... takže to jsem změnila pak
ve 44 na klidnější kancelář, abych se mohla více věnovat dětem. Hlavně jsem měla pocit, že dorostence v plném tréninku bych měla stravovat lépe, než se mi dařilo kvůli služebkám a vůbec honičce. Na extra vaření stejně nedošlo, ale větší klid byl.
I před tou cca 50 (48 myslím) jsem shodou okolností změnila obor na ještě klidnější, ale to nebylo z mé vůle - já se tou dobou hlásila na dost náročnou pozici ve velké firmě, ale nevyšlo to. Ve výsledku vpodstatě už mám "sníženo", ale je fakt, že jestli nám teď zruší místa (což je poměrně reálné v horizontu měsíců), tak si budu hledat něco ještě čistohlavějšího v blízkém okolí.
Předchozí