Přidat odpověď
Vlad.,
ja mam cesky pas moje deti maji ceske pasy a nikdo z nas pojisteny v CR neni. Dcera dokonce do 12 let v CR trvale zila a byla pojistena, ale ted je pojistena v NL. Nemuze ji treba k zubari v CR a tam vythnout ceskou pojistovnu..
Libiku, nevim, jak to ma tvoje dcera s trvalym pobytem, jestli je za otce ditete provdana atd. Jak je to s pojistenim ditete, jestli ma automaticky narok na pojisteni, pokud ona je cizi statni prislusnik.
My jsme treba meli problem, nebyli jsme oddani a otec dite musel uznat otcovstvi nenarozenho dite, aby syn mohl mit NL obcanstvi a tim i automaticky zdravotni pojistku. Jenomze jsem k tomu potrebovala papir z CR, ze nejsem vdana, papir jsem mela, ale byl vic jak pul roku stary..Tyden nez jsme meli jet pro papir do CR jsme nastopila do nemocnice a bylo jasne, ze se pred porodem domu nedostanu natoz do CR a bylo jasne, ze dite se narodi predcasne a bude potrebovat drahou peci..
Tak ze MM behal shanel nakonec se nam podarilo ukecat jednoho urednika, ktery uznal i papir starsi nez pul roku. MM zapsali do matriky jako budouciho otce ditete. Syn diky tomu dostal automaticky Nizozemske obcanstvi a zdravotni pojisteni..
Předchozí