Přidat odpověď
chovatelé hadů a pěstitelé konopí ;)
Ne, jako něco je vtipný, ale něco je i pěkně blbý. Mě samotnou cena elektřiny osobně naštěstí v současné době nepálí, ale obrátila se na mě kamarádka, jestli bych jí mohla zjistit informace od svých kamarádů s postižením, které vyžaduje specifické pomůcky s velkou spotřebou, jestli už mají problém s cenou elektřiny. Některé nezbytné zdravotní pomůcky totiž potřebují opravdu velké množství elektřiny a pro některé lidi je zdražení teď už na hranici zvládnutí a de facto přežití doslovně. Prý největší problém jsou některé typy domácích oxygenátorů. Já se v téhle problematice neorientuju, nevím přesně, jakou mají spotřebu. Ale V. Krása k tomu psal tohle: "Dnes jsem komentoval pro CNN Prima situaci lidí, kteří jsou odkázáni na dýchací přístroje, tj., spotřebovávají podstatně více el. energie a dostávají se do situací, kdy nemají na zvýšené náklady dostatek peněz. Pro některé skupiny se situace stává neúnosnou." A podle toho, co mi ta kamarádka psala, prý je ten nárůst nákladů řádově až v tisících.
Předchozí