Přidat odpověď
Federiko, taky si sebe umím představit v pocitu, že mi někdo přineseným jídlem narušil schéma. Koneckonců, mívám oslavy naplánované často tematicky, dělám francouzské, japonské, mexické či jiné zaměření, včetně výzdoby, u naaranžovaných jídel dávám často cedulku s názvem jídla (a ev. alergeny, pokud je třeba)... ale dělám to proto, aby se to mým návštěvám líbilo :) Takže když se jim zrovna líbí přinést roládu, zakomponuju ji hbitě do svého rozložení a i jí klidně přidělám cedulku :) I s alergeny :D
Hlavně si uvědomuju, že pokud mi přinesení jídla někým jiným způsobí větší nelibost, tak mám asi spíš problém s dotyčnou osobou a je zbytečný to řešit přes to jídlo, no.
A jak píšeš - připravím a pak se to snažím udržovat tak nějak jen na pozadí, doplňovat čerstvé a odklízet prázdné, aby byla hezká oslava:)
A taky servíruju bufetovým způsobem, a dávám jídlo stranou od stolu, na kterém jíme, pokud možno na více menších stolech, že dám zvlášť studené slané, zvlášť teplé a zvlášť sladké. No a podle potřeby to do dané sekce přidám, když se objeví někdo s něčím nečekaným :)
Hrozně se mi líbilo, jakv filmu Moje tlustá řecká svatba na tý veliký oslavě přijali bábovku od jeho rodičů - ozdobili ji růží a slavnostně přinesli a naservírovali jako "bublavku" - do té jejich obří záplavy dobrot :) Tak nějak tak, snažím se taky donesené jídlo servírovat jako "bublavku" :)
Předchozí