Děláte mi chutě! My jedem doma bez cukru a bílé mouky, takze klasiku nepeču, akorát vanoční cukroví. Terminologii vidím takto: bublanina je z piškotového těsta bez drobenky logicky, ovoce třešně a višně. Lité těsto na plech nebo drobenkové těsto s ovocem je ovocný moučník. Koláč je kulatý z kynutého těsta, nahoru povidla, mák, tvaroh, marmeláda a může být drobenka. Tvaroh se dává i dovnitř. Bábavka je cokoliv v bábovkové formě. Perník je jasný. Buchta je Honzova hranatá, co se pečou v pekáči vedle sebe, kynuté těsto a dovnitř náplň. Koblihy jsou smažené. Všechno ostatní je prostě moučník. A co je to vdolek?
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.