Těsto na pracny/ košíčky:
200g másla
200g moučkového cukru
2 lžíce mléka
strouhaná citron. kůra
1 vejce
mletý hřebíček (míru nevím dělám od oka)
mletá skořice(míru nevím dělám od oka)
140g mletých ořechů
350g hladké mouky
Zpracujeme těsto, které plníme do formiček. Kuličky těsta obalíme v hl. mouce a vtlačíme do formiček... upečeme.
Krém čokoládový: svařené Pikao (konzerva), 250g másla, rum.
Žloutkový krém, trvanlivý: 150g moučkového cukru, 1-2 sáčky vanilkového cukru, 3 vejce.
Nechat šlehat ve šlehači 20 minut, potom dát mísu do vodní lázně a pořád šlehat ručním šlehačem... Nechávám ho vařit tak dlouho až nebudu pocit, že je krém bezpečný přešlý varem. Potom krém vychladím ve studené lázni. Do chladného krému vmixuji 300g másla.
Ať se povedou a chutnají