Přidat odpověď
Ať je kdo chce v tomto rodinném příběhu "vinen" je ujetý trestat jediného syna nechozením na jeho svatbu a zejména je ujetý manipulovat okolím, aby tam nechodilo taky. Na to bych byla hodně háklivá a kdyby se mi na svatbu jít chtělo, tak to bych teda šla.
Tímto evidentně příběh nekončí a možná spěje k odstřihnutí matky, posvatebnímu rozvodu, rozhádáním celé rodiny a co já vímještěčeho.
Také jsem podobnou rodinnou manipulátorku a generálku měla "čest" poznat díky mému drahému muži. Kupodivu to nebyla tchýně, ale neteř. Urážela se, když nebylo po jejím, celá rodina v hrůze s kým nebude kvůli čemu mluvit, přikazovala ostatním, kdo se má na koho urazit, koho odstřihnout, s kým nemluvit, kam jít, kam nejít, žárlila... No máme od ní pokoj už přes dvacet let, neb je přes dvacet let uražená. S takovými hrotiči a urážeči to leckdy jinak nejde a nepůjde.
Mladým nezávidím a starým taky ne, protože mít ucházející a korektní vzájemné vztahy bude asi složité až nemožné. Vybírat si mezi ženou a maminkou a být mezi dvěma mlýnskými ženami je na prd.
Nevím, zda je tato osoba schopná pobrat kamarádský rozhovor, názor a náhled. Takové osoby moc soudnosti nemívají, jejich velké Já je jim nade všechny vztahy, ústupky a kompromisy.
Předchozí