Mám keramické pomaláče řadu let, ještě než přišly do kurzu a prasklou mám akorát jednu poklici, protože na ni někdo něco hodil
Zásadní rozhodnutí je jestli chceš ten tlakáč nebo multifunkční ve tvaru pomalého. Ale ten v nerezu spíš nebude, bývá hliníkový kvůli vedení tepla. Z těch je populární Crockpot a Tesla, nebrat u tohoto typu ECG, měl tuším nějk blbě řešenou spirálu.
U tlakových nerezová nádoba není častá, stejně tak nastavení teploty. Nerez má z oblíbených ta Tesla a Salente. Salente má i zapékací hlavici.
Nádoba z Tesly pasovala i do jiných, ale od té doby se dost obměnil sortiment a aktuálně nevím. Šla do starého Ecg, ten mám já, tam jde nastavit teplota. Nový už má zmenšený rozsah, ale furt to jde vcelku libovolně. Některé hrnce dovolují úpravu teploty akorát v nějakém rozmezí dle programu. Mrkni do návodů, z těch známých značek jsou vcelku spolehlivé asi všechny,nic nedoporučovaného jsem nezaznamenala.
Nicméně na pomalé vaření já bych tlakáč nechtěla, oproti keramice to hřeje trochu jinak, ale hlavně mi nevyhovuje ten vysoký kulatý tvar. Větší maso do toho nevleze a tekutina jde do výšky, takže je v tom vše utopené, někde to nevadí, ale já to často i v klasickém pomaláči podkládám, aby to nebylo vařené.