Přidat odpověď
U nas se vzdycky nejdriv zaprasi po malych pareccich balenych v listovem teste. Delam takovou zrychlenou variantu - koupim testo uz vyvaleny, narezu radylkem na maly ctvrecky, pomazu trochou protlaku, na kazdy ctvrecek prdnu sikmo napric maly parecek (na koncich narezany) a jenom to kolem toho prelozim. Nebalim, je to takovy satecek. Kdyz mi dojdou parecky, tak davam hranolky uzeneho syra. Posmrdlam vajickem a posypu sezamovym seminkem - berou mi to horky rovnou z plechu. Nebo slany strudl, nebo z listovyho testa takovy slany sneky (protlak, syr, sunka). Ale ja jsem takovy rychlovaric, do zadnych slozitosti se radeji nepoustim.
Moje mamka dela vybornou syrovou roladu. Nejak rozehriva platkovy syr, pak to rozvali, na to nakyda tu napln (taky syrovou, ale z mekkeho syra), zabali a necha ztuhnout. A taky treba na Silvestra dela takovy pikantni burtovy salat. To se nejak svaruje sojovka, worchester, kecup, ty nakrajeny burty se v tom marinujou, patri tam kysely okurky a cibule. Ale to je takovy pohosteni k pivu, nevim, jak moc slavnostne to budete mit pojaty.
Předchozí