Přidat odpověď
Buřte, je to nerealistické. Protože se to snaží za každou cenu všechny lidi nacpat do jedné škatule.
Dám Ti příklad: Já sama jezdím za pracovní aktivitou z místa A do místa B (Praha). Chci-li se tam dostat MHD, jde to, ale je to s 3 přestupy, trvá to hodinu a půl, když to všechno navazuje (což není vždy). Vezmu-li auto, nikoho tím neomezuju a jsem tam za poloviční čas. Tedy denně tam a zpět 1,5 hodiny času úspora. Práce mi vyhovuje, bydlení rovněž. Nevím, kolik škodlivin za rok vyprodukuji, ale hádám, že to bude míň než jedna cesta letadlem na prodloužený víkend do Paříže, kterou udělá někdo bez auta třeba 5x do roka.
Cestou vezmu dítě na střední školu, které by se rovněž do svého místa dostávalo komplikovaně a s dvojnásobným časem. Doporučené řešení, aby si dítě našlo střední školu v místě svého bydliště, fakt neberu. V místě našeho bydliště není odpovídající škola s odpovídajícím zaměřením.
A to, abych změnila své návyky, auta se zbavila a přesedla na kolo, mi nařizuje někdo, kdo sám jezdí autem s řidičem a parkuje na chodníku (viz to, co psala Marika o borcovi z Magistrátu).
Předchozí