Přidat odpověď
Kat, ano, taky poslední dobou zuřím, jak chlapi vymýšlí MHD - mířím na konstrukci sedaček. Na místa pro invalidy se žádnému invalidovi nechce, protože je tam schůdek. Tak si staří lidé sedají tam, kde jsou sklápěcí sedačky v místě pro kočárek. Furt odtamtud musím někoho laskavě vyhazovat, protože se kočárek jinam nevejde, leda by překážel a ani se to nesmí - řidič mě vykázal. A opravdu mě nebaví denně lidem vysvětlovat, že tam patří můj kočárek a ne jejich nohy či nákup. Přitom tam jsou piktogramy na stěně, na skle a občas i na zemi.
Sama se řadím spíše k cyklofašistům, auto nám parkuje na našem vlastním hypotékou zastaveném pozemku, manžel jezdí do práce 25 km na kole po Praze s batohem, děti do školy na koloběžkách. Já většinou mhd, po republice mám najeto tisíce kilometrů vlakama. Měli u nás dělat zastávku, ale prý nějací lidé dali petici, že žádné změny v okolí nechtějí. Tak jsem se ptala maminek a tatínků v okolí a nic o žádné petici nevěděli a zastávku by uvítali, protože by jim to usnadnilo cestu do práce. Takže si asi stěžovala klasicky parta důchodců.
Předchozí