Přidat odpověď
Vážný, mám pocit, že mám linku možná i kratší než Ty - necelé 4 metry, ale to je včetně dřezu a varné desky, tj. čisté plochy jenom asi 2,5 metru (plus mám zvlášť skříňku s troubou a mikrovlnkou), a mít na ploše to, co popisuješ, by mě dusilo a strašně zdržovalo v práci. Vařím opravdu hodně, ale na to potřebuju mít pracovní prostor, ne zástup předmětů.
Trvale tam mám varnou konvici a robot kenwood (ten používám cca obden, když jsem předtím měla bosch používaný jen cca jednou za týden, tak jsem ho zaklízela), jar, mýdlo a houbičku na dřezu, a v tuhle chvíli ještě sklenici s medem, talíř muffinů a (zatím :)) nepřidělanou jednu kořenku. (Pečivo je na troubě, to je fakt, že v tomhle mám přídatnou plošku oproti vám, ale tedy pečiva je maličko, kupujeme ho víceméně jen když ho přímo potřebujeme)
Z toho, co popisuješ, bych zaklidila do skříňky v každém případě tablety do myčky, čaje, kávy, kakao, sirupy ... a vlastně skoro vše. To, že "každý má něco rád" mi přijde jako argument úplně mimo mísu. Mít rád může mít danou věc i uklizenou. Já mám třeba fakt ráda topinkovač, ale nezanáším jím pracovní prostor, mám ho ve skříňce a vyndám si ho, opeču topinky, nechám 10 min vychladnout a uklidím. Teď ráno jsem to zrovna udělala :) Můj muž má rád různé jednodruhové kávy, tak když si je jde dělat, vyndá si do pracovního prostoru své japonské mlýnky a filtry... a udělá si svou oblíbenou kávu a pak to zase uklidí. Tak nějak všichni respektujeme, že jde ve své podstatě o dílnu, pracoviště, kde by měla platit i určitá pravidla bezpečnosti práce, a přebytek předmětů bezpečnost prostoru snižuje.
A navíc mi je nepříjemný, jak jsou tyhle pluky předmětů v kuchyních ušpiněné (protože v kuchyni je ve vzduchu velmi často aerosol jak vody, tak tuků a různých dalších organických sloučenin, pokud člověk nemá extrémně výkonnou digestoř, a usazuje se to na věcech a zdánlivě zaschne, ale zůstává). Z přístrojů se to dá umývat, ale různé papírové krabičky čajů a tak umývat nejdou a bývají prostě jemně jeté. Minulý týden jsem uklízela podobně zakrámovanou kuchyň kamarádovi a všechny sáčky s kořením a papírové krabičky s čaji a kakaem a snídaňovými kašemi... měly na omak takový trošku povlak zaprášené mastnoty. Vadilo by mi mít takové věci přímo vedle jídla, které pak někomu servíruju.
Předchozí