Já jsem si pod pojmem "zdravý selský rozum" představovala zhruba dvě věci:
1/ praktickou inteligenci, schopnost něco účelně a efektivně fungovat v praktickém denním provozu a schopnost nenadálé problémy operativně a bez zbytečných složitostí řešit
2/ nekomplikování různých mezilidských záležitostí, neutápění se v emočních dramatech či nějakých složitých intrikách a jakési přirozené směřování ke stavu mezilidských vztahů a komunikace, který se nejlépe osvědčuje právě v každodenních záležitostech
Rozhodně by mne nenapadlo, že selský rozum začne nahrazovat odbornou diskusi, vědecké postupy, abstraktní myšlení apod.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.