Přidat odpověď
V době mojí mateřské v 80. letech žádná mateřská centra nebyla, ani plavání pro kojence, do kavárny se s miminkem nesmělo, ani do obchodu. Já jsem každé dopoledne chodila s kočárkem na procházku, v poledne šla domů, nakrmila dítě a zatímco spalo, jsem uklidnila rychle něco pro sebe, dala prát prádlo, sebrala prádlo že šňůry, poskládala plinky, něco rychle poklidila, dala dítěti svačinu a šla jsem zase s kočárkem ven. Pokud přišli odpoledne naši a vzali dítě na procházku, padla jsem na pohovku a spala. O víkendu jsme chodili na odpolední procházky spolu s BM, většinou jsme někam popojeli autem, aby to nebylo furt stejný. V létě jsem odpoledne trávila s našima na přehradě, dítě se ráchalo v bazénku a potom spalo v kočárku a já se mohla i vykoupat a zaplavat si. V podstatě jsem se celé dny nezastavila, ale že by to bylo nějaké akční, to nevím. Spíš to bylo furt dokola a žádný odpočinek. Strašně mě to unavovalo, tím spíš, že jsem se v noci nevyspala. Nedovedla jsem si to představit, ale s druhým dítětem to bylo ještě o 100% horší. Když jsem pak začala chodit do práce, chodila jsem si tam odpočinout.
Předchozí