Ropucho, my taky už léta vaříme určitý počet porcí, třeba když vaříme večeři, tak počítáme s tím, aby to vyšlo pro nás 3 k večeři a ještě 3 porce na druhý den, pokud jdu do práce (protože to si beru svojí porci s sebou do práce a manžel se synem si to ohřejí v poledne doma). Když mám druhý den volno, tak vaříme k večeři jen pro nás 3 a druhý den oběd uvařím čerstvý. Občas zbyde na přidání, většinou spíš ne, ale vždycky tu je čím se kdyžtak dojíst, pokud by náhodou měl někdo málo, ale to se obvykle nestává, už tak nějak víme, kolik toho kdo sníme. Neodměřujeme to kvůli potřebě šetřit finance, ale spíš kvůli tomu, aby zbytečně nezbývalo jídlo, které by se pak třeba vyhodilo...i když my to tady večer dáme na zahradu a ráno tam není ani kousíček, zvířátka se postarají
...chodí sem kočky, kuny, ježci, něco si odnášejí i straky. Ale většinou na ně teda nic moc nezbyde