Přidat odpověď
"S čím konkrétně bude Šteffl novému ministru školství Petru Gazdíkovi (STAN) radit, není jasné."
No, ono by možno neuškodilo trochu to tam preskládať, prevetrať. Priznám sa, že sa veľmi málo a len povrchne zaujímam o učivo mojich synov, ale ak už nakuknem, alebo si vypočujem, tak vždy mi tam príde niečo buď zbytočné, alebo nepresné, alebo zastaralé.
Nie, nevidím dovod orientovať sa v slepých mapách (v dnešnej dobe?!?), nevidím dovod učiť sa spamati pohoria v jednotlivých krajoch. Radšej by som učila deti zorientovať sa v normálnej mape, aby si na dovolenke vedeli nájst cestu tam, kam chcú, aby sa naučili používať GPS miesto kompasu.
Alebo priemysel, hospodárstvo... Syn nenapíše sklárstvo v Južných Čechách a je to chyba. Pritom sklárne tam už nie sú jak dlho. Alebo napíše, že na Vysočine sa pestuje repka a správna odpoveď mala byť brambory. On zahliadol z auta repku, tak tú tam dal (a napísal, že sa pestuje hlavne to, na čo sú dotácie, že už sa nehraje na to, kde na čo je vhodná půda).
Leknín správna odpoveď mala byť, že je biely, pritom biely je len najčastejšia farba, nie jediná.
Ja mám prosto pocit, že chcú v učive obsiahnuť "všetko", ale za cenu nepresností.
Předchozí