ropucho, já chápu, že nevoláš po změně... jen mě tak nějak irituje to tvé mírné pohrdání, co z toho čiší
jinak upřímně - veřejný prostor je poměrně často přeplněn něčím, co já nesdílím, ale nemám ani pocit, že by to mělo snad být jinak
osobně jsem poměrně vděčná, že hodně vymizel z našich končin santa claus, že ubylo těch podivných postav zavěšených pod okny domů a bytů, naplňuje mne radostí, že už nemusím dětem odpovídat na dotazy proč ještě pořád je někde mikuláš, když ten už dávno byl
obchodním centrům se vyhýbám celoročně, i před vánoci je navštívím max 5x za dobu adventu, což je pro mne právě tak na hranici, kdy snesu vyhrávání koled a 5 metrové kužely, co se tváří být vánočním stromem... v lidlu, kde nakupuju běžně, nic takového není, regály lze snadno ignorovat
do města chodím spíš cíleně a málokdy, takže ani tam mi můj život neovlivňují přípravy na vánoce...
ve výsledku nemám žádný pocit rozmělněnosti a přesycenosti vánoční atmosférou
to u mne přijde až tak 14 dní před svátky, kdy každičký telefonát končí přáním pěkných svátků - uznávám, to už pak obtěžuje zase mě