Přidat odpověď
Slíbený recept:
3 hrnky mouky (míchám polohrubou a hladkou), 1/2 hrnku cukru, 1/2 hrnku mléka, 1 kostka másla (originál je máslo + sádlo napůl), 1x droždí, špetka soli, citrónová kůra, může být vanilkový cukr.
Jako první se připraví kvásek, ten se přidá k mouce a se zbylými surovinami se zapracuje vláčné těsto. Do něj se pak přidají mandle, rozinky, kandované ovoce, mohou být i brusinky nebo kandovaná citrusová kůra. Pozor, je to máslové těsto, takže kyne dlouho.
Štola se po upečení potře máslem a sype moučkovým cukrem. Chce to několik vrstev. Zabalí se do alobalu a nechá 2-3 týdny odležet v chladu. Může být i déle.
Já jí z plechu přendám na alobal a tu cukrovou vrstvu dělám až na něm. S pocukrovanou se pak těžko manipuluje.
Předchozí