Přidat odpověď
Náhodou rybí polévka je super. Snažím se sehnat hlavy z víc rybích druhů (štičí je nej, smrdí pěkně rybinkou), ale letos bude jen kapr a amur. A máme tradici obírání rybích hlav 23.12. večer s mužem, jedna miska pro lidi, to hnusnější pro psa (kocour z toho průjmoval). Vnitřnosti tam pak taky povaříme (jikry, mlíčí, srdce..) aby byla pěkná rybí mozaika. Do toho zeleninka, máslo, trošku mléka, petrželka, opečené rohlíčky. Jednou jsme si tam dali jako prémiovku kapří oči (vařené), p.Štěpnička z Vodňan doporučoval jakožto delikatesu, ale zas taková delikatesa to nebyla, takže už je žere pes.
Děti jsme do polévky nenutili, dostaly něco jiného nebo byly bez polévky. Ale postupem jim taky zachutnala.
Předchozí