| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pruhovaná, se škrobem je to pak prostě jiné těsto. Zhorší se mu výživové vlastnosti (mouka je cca půl napůl škrob a bílkovina, když to pečeš ze škrobu, tak zvedáš poměr škrobu ku bílkovinám a tím pádem glykemický index, ale tohle asi u cukroví není potřeba moc řešit), ale jeho výhodou je větší tvárnost, škrobová zrna jsou menší než zrna hladké mouky, takže třeba pro různé razítkované sušenky se škrob v těstě hodí. I je soudržnější při vyvalování, ze stejného důvodu.

Akorát to pak prostě není linecké, no :) I když to "pravé linecké" tak či tak dneska peče už málokdo. Kdyby sis ho chtěla zkusit, tak jsem k tomu, ehhm, taky psala článek ~t~ https://www.ireceptar.cz/zajimavosti/jak-chutna-prave-linecke-cukrovi-pribeh-slavneho-testa-a-dva-tradicni-recepty.html

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.