MONAM: Citesový zvíře může být cokoli od suchozemské želvy (dvě máme, zůstaly "po dětech" a ty je asi zase zdědí, tu bych znova darovala jen s úpisem, že s dítětem z domu odejde i želva) přes opici - tamarina jsem jednu málem přivlekla domů já ve věku asi čtyřiceti let, ale nějak jsem na poslední chvíli pobrala, že v našem zvěřinci by se mu moc nelíbilo, až po tygra - toho dlouho chtěla dcera a myslím, že kdyby jí ho někdo slíbil jako mazlíčka, donutí nás koupit velbloudy, abychom za ni zaplatili při svatbě
. Jinak pokud jde třeba o ty želvy, CITES jsme řešili jen při koupi, neodchováváme a od té doby je to prostě mazlíček jako každý jiný. Dceři bych dohodila tábor nebo kroužek v ZOO nebo DDM nebo někde, kde opravdu pozná péči o dané zvíře a pokud by to bylo reálné (krokodýla nebo tygra asi v paneláku chovat nelze), pomohla bych jí snu dosáhnout. Grafický tablet - zase proč jej chce? Jestli je jí 10 a je to rozmar, půjčit, zapsat do kroužku, pořídit jetej s ní napůl. Pokud opravdu maluje a tohle je další level. podpořila bych ji - zase se spoluúčastí.