Přidat odpověď
TaJ, domácí pekárna je podle mě spotřebič za zenitem, pokud si nepotrpíte na kynutá těsta každý den. Nám nevyhovovala příliš tlustá kůrka chleba upečeného v pekárně. Po upečení byla fajn křupavá, jen se hodně drobila. Další dny už nic moc.
Když chceš udělat dobrý domácí chléb nejjednodušším způsobem, zkus podle receptu chleba bez hnětení (třeba od pana Cuketky).
Kdo dělá často kynuté knedlíky a buchty, místo pekárny má na lince robot s dobrým hnětačem.
Výhoda pekárny je akorát při použití hotové chlebové směsi, nasypeš, přidáš vodu a za 3 hodiny máš voňavý chléb doma. V létě udělá pekárna marmeládu z ovoce bez toho, aby to musel člověk hlídat, podobně uvaří rýžovou nebo ovesnou kaši. Je dobré zvážit, jak často tyhle funkce využijete.
Předchozí