Přidat odpověď
St.huso a to mě zase vařit i baví, ale nepřijde mi to nikterak komplikované. Vařím ráda, peču buchty i cukroví, vařím často i zvěřinu a různá divná zvířata, občas i něco zavařím - v troubě. Vařím teda také jednoduše, jakmile vidím nějaký složitý recept - "peču" na to. Vždy zvážím, zda mě to bude bavit a nezabere to příliš času. A zda ingredience a přísady nepřehluší podstatnou chuť suroviny.
Na všechna vařená a pečená zvířata jsem si stanovila pravidlo tří hodin, za tři hodiny je každé zvíře bezpečně měkké a pokud ne, nikdy nebude. To platí i o zvěřině, slepicích, kachnách, hovězím apod.
Někdo třeba řekne, že vařím nehospodárně a nezdravě. Ale zdravé je vlastně téměř všechno, i to dávno zatracované, a jsem ráda, že zvítězil rozum a jíst se má všechno. A když peču nebo vařím na mých nepřístrojích, ušetřím za topení, neb vařím a topím zároveň.
V létě vařím rychleji a jednodušeji než v zimě.
Ale pokud někoho jeho spotřebiče baví, nic proti, ekonomika se musí hýbat i když poslední dobou nevim nevim.
Předchozí