Přidat odpověď
Nemám ráda akce tohoto typu. Jednou se u nás ve škole pořádalo "víkendové školení", na které se získaly peníze z tzv. šablon. Paní ředitelka oznámila, že se prostě pojede, protože to nenechá propadnout. Nikdo nevěděl nic o programu školení (protože o program tam vůbec nešlo), šlo o to, utratit peníze. Takže se na poslední chvíli splašili nějací lektoři, aby tam jako něco proběhlo. Dle slov kolegyň k ničemu. Já jsem oznámila, že se toho účastnit nebudu. Jsem dost zásadový člověk a tohle mi hodně vadilo. Vyhodí se tisíce (pro celou školu zřejmě desetitisíce) pro nic za nic. Naprostá většina sboru jela s nadšením - měli pěkný hotel, plnou penzi, bazén. Paní ředitelka se při odjezdu v autobuse prý nechala slyšet, že z toho pro mě vyvodí důsledky. Žádné sankce samozřejmě nebyly, protože vyslat zaměstnance na školení o víkendu lze pouze s jeho souhlasem. Vadí mi takové plýtvání penězi, utrácení za zbytečnosti a ještě se to navlíkne jako školení. Vadí mi, že na důležité věci peníze nejsou a na blbosti tohoto typu ano. Nehodlám to podporovat a na pracovišti jsem často za černou ovci. Ale nevadí mi to. Bylo pár kolegyň, kterým se to taky nelíbilo, ale nenašly odvahu se na to vybodnout, bály se.
Předchozí