je to o celkovém přístupu, začít jíst a pít vědomě - nebýt obětí vlastního apetýtu, udělat si z jídla dobrého sluhu, ne špatného pána
začít jíst pomalu, udělat si čas, neházet do sebe jídlo jako do kotle - pocit sytosti nastupuje se zpožděním, takže spousta lidí baští baští a potom už se dostaví jen pocit přesycení - klasický pocit příjemné sytosti neznají
začít si vařit doma, třeba jen rychlovku ze tří surovin a uvědomovat si, že to jsou skvělé potraviny
naučit se sledovat svoje tělo - jak tráví, kdy ho pálí žáha, co ho nadýmá - začít o tom všem přemýšlet, uvědomit si, že po třech zkonzumovaných větrnících se sice krátkodobě dostavil dobrý pocit, ale déle trvající nepříjemný pocit plnosti a přesycení to nemůže vyvážit
naučit se odměňovat jinak než sladkostí nebo uherákem
ZLOMIT TEN STEREOTYP Z DĚTSTVÍ "BYL JSI HODNEJ, DEJ SI ČOKOLÁDU", KTERÝ TĚ NAUČILI DOSPĚLÍ