Přidat odpověď
A kdo jinej, než mladí?
Nevidím žádný problém, pokud mají mezi studenstvem silnou "ekologickou" skupinu, nabídnout jim odpovídající jídlo na výběr - rozhodně nepředpokládám, že je to jediné jídlo, které tam podávají. Není důvod nenabízet vegetariánskou, veganskou, bezlepkovou... alternativu k běžnému stravování.
Osobně jsem cvrčky jedla poprvé letos o Vánocích, když jsme v rámci "vtipných dárků od širší rodiny" dostali pytlíček s cvrčkovými křupkami s příchutí... Oba synové jich snědli několik, já zkušebně (napřed se zavřenýma očima) 2-3, muž to teda striktně odmítl byť i jen ochutnat... Bylo to normálně jedlé, kdybych nevěděla, co to je a neměla "standardní předsudky", tak bych to asi ani nepoznala...
Jasně - i já jsem "stará evropská struktura", takže nemyslím, že někdy nadejde čas, abych to dobrovolně vařila nebo jedla nějak ve větším, ale zase principiálně chápu, že jsou to čisté-zdravé bílkoviny, ekologická alternativa, rozhodně lepší než "chemií vyhnaná" kuřata atd. A určitě mě nepohoršuje, že se to i u nás už prodává, nebo kdyby to někde v restauraci nabízeli, nebo se nebudu štítit někoho, kdo to třeba i pravidelně jí.
A ano, myslím si, že postupně toho bude na trhu víc a víc a když nebudeme našimi "fuj" předsudky kazit názory mladé generace, tak pro ně už to tak primárně "fuj", jako pro nás, nebude. A tudíž toho bude na trhu víc a víc.
Předchozí