Ahoj Máto, netroufám si radit, když se jedná o dítě. Ale chtěla bych jen upřesnit, jak to mám s těmi tuky, když jsi to tu zmínila. Co se týká mléčných výrobků, nejím nízkotučné, ale polotučné - bílý jogurt asi 3.5 procent, sýr 30. Tuky nevynechávám, ale používám jenom rostlinné oleje za studena lisované (dá se koupit za studena lisovaný slunečnicový určený na smažení a pečení, který snese vysoké teploty. ) Hooodně ořechů a semínek - to jsou zdravé tuky. Pokud jde o srovnání doma pečených a kupovaných sladkostí, bude opět hlavní rozdíl v tuku. V kupovaných "dobrotách" bude ten nezdravý, doma do toho můžeš dát kvalitní olej. Plus třeba oříšky. A třeba i celozrnnou mouku. (Pokud nejste zvyklí, doporučuju dávat jen díl a časem postupně přidávat.) Zrovna tak celozrnnou rýži a těstoviny, dobře a na dlouho zasytí a nejsou pak takové chutě. A hlavně dostatek kvalitních bílkovin a zeleniny.
Přeju hodně zdaru!