Máto, "občas zhřeším čtverečkem kvalitní vysokoprocentní čokolády" - tak to byl a dodnes je pro mne taky vtip. Miluju nugátovou a mléčnou oříškovou. Ale přecvičuju se na tu hořkou - postupně zvyšuju procenta kakaa. Už zvládnu i stoprocentní! Jinou si prostě nepořídím, ale té hořké mám doma zásobu. A když mám chutě, tak mi nic jiného nezbývá
A postupně tomu přicházím na chuť. Má to tu výhodu, že se toho fakt nedá sníst moc. Prostě stačí míň. Je to věc zvyku - když po delší době ochutnám svůj oblíbený nugát, připadá mi hnusně sladký a tučný. Ale vím, že by stačila chvilka a je to zpátky... Jinak teda ještě mlsám mraky různých ořechů a taky občas sušené ovoce, ale to s mírou (cukry). A objevila jsem skvělé oříškové pomazánky bez cukru a ty mi (skoro) nahradí nutelu.