Přidat odpověď
Dietní vychytávky mi fungují hlavně ve smyslu zdravé a přírodní stravy - u mě teda ve spojení s mírnějším low carb ( tj. když mám chut, dám si k snídani žitný chleba, nebo ke svíčkové knedlík, ale jinak se snažím sacharidy jíst ve formě zeleniny)..
Hodně pomůže sledovat glykemický index potravin, čím nižší, tím míň se vyplaví inzulínu a déle vydrží zasycení, a trochu mít i přehled o kalorické hodnotě potravin..
Nejíst samotné sacharidy, tj. chleba jíst třeba s tvarohem, vajíčky, nebo kousek buchty a k tomu bílý jogurt, má to pak úplně jiný efekt..
Nejíst moc sladké snídaně..
Protože hubnutí je z veliké části ovlivněné tím, jak je osídlené střevo, tak cíleně pěstovat "hodné" bakterie - jíst hodně vlákniny a především co nejvíc omezit průmyslově zpracovanou stravu, ta ty hodné ničí..Kousek doma pečené buchty a průmyslově zpracované sušenky mají třeba ohledně kalorií stejnou hodnotu, ale výživově je to nebe a dudy..
Pro dospělé ( ne pro děti) bych ještě poradila přerušovaný půst, u mě zabírá dobře 16/8, tj. osmihodinové okno, jsem skřivan, takže začínám v 8 ráno a končím s jídlem v 16 hodin odpoledne..
Předchozí