Evelyn, ne že bychom si jako děti nikdy nekoupili sladkost, ale současných rozměrů to rozhodně nedosahovalo. Vzpomínám, když jsem se v devadesátém roce dostala do německé rodiny, jak mě mimo jiné ohromilo všudypřítomné množství sladkých i slaných pochutin. Dětem se to běžně válelo v pokojích, byla toho plná spíž, lednice... Tam se pořád jedlo a mlsalo, dospělí i děti. A také byli všichni příslušně "oplácaní". To jsem z žádné české domácnosti za minulého režimu neznala. Dneska je to u nás norma, stejně jako tehdy v tom Německu. Nabídka potravin se xkrát znásobila a (přes veškeré nářky) jsou levné.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.