moje sestřenice má mimo jiné lehkou mentální retardaci a žije v chráněném bydlení. Funguje pod dohledem asistentky, která tam jen dochází, zvládá péči o sebe i jednoduchou práci. Má omezenou svéprávnost k právním úkonům a přidělenou soudně opatrovnici.
Po zemřelé matce zdědila byt, sice v hrozném stavu, ale v Praze. Sdělila mi, že byt se bude prodávat.
Moje otázka zní - kdo o tomto rozhoduje a jaká je záruka, že za prodaný byt dostane odpovídající částku? A že peníze půjdou třeba na spořící účet? Mám nárok na získání informací? a kde?
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.