A já měla za to, že ta spádovost tak jako tak trochu platí, když jsem byla v roce 2004 u zápisu místo ve městě ve vedlejší vesnici, tak jsme pak měli opletačky se sociálkou(nebo jak se ten správný úřad nazývá) z našeho města, že se vyhýbáme školní docházce, protože syn není na seznamu, že byl u zápisu ve spádové škole a prověřili, že ani na žádné ve městě. Bohužel už neprohlídli seznam vedlejších vesnic.
Zrovna se nám to včera vybavilo u zpráv. Ta šílená absurdní situace.
Trvali na dodatečném dalším zápisu. Tenkrát se tam šel pohádat manžel. A přišel s tím, že ta babizna tam na něj koukala jak na vyvrhela co odmítá školní docházku(vyhrožovali mi důkladnou kontrolou doma a kde si cosi). Nebyla schopná pobrat, že jsme zvolili jinou školu. A udělali jsme jen dobře, 13 dětí ve třídě a skvělá učitelka.
![~;)](/g/s/2.gif)
A samo, že na další zápis se nešlo.
A když šel k zápisu mladší , už jsem si té babizně volala, že si tam má škrtnou tu Zš kde by měl jít, že ho tam šikanovat nenechám(já už 7let znala někoho kdo to tam řešil a děti na té škole měl, dostala jsem ECHo od 5 rodičů) a je v té samé vesnici co bratr.
No takže myslím, že v některých místech s tím nebude asi problém. Tady není zvykem dávat dítka jinam, než kam spadají. A to i přesto, že spádová škola je o několik ulic dál.
Ale musím říci, že co funguje skvěle od roku 2001, kdy jsme podepsali petici. Funguje minimálně 1-2 školka ve městě a sbírá děti z vedlejších školek, takže se nestane, že děti nemají kam jít. Jen se to muselo do začátku května nahlásit. A školka rodičům tak nějak funguje, jen se vozí každý týden jinam.
Protože město to chtělo na několik týdnů zavřít, takže jsme se vzbouřili. A pomohlo to a už to nikdy nenapadlo nikoho rušit.