Přidat odpověď
Taky mi přijde, že se všude cpe hodně mouky, aby toho bylo za málo peněz víc a aby to bylo šlichtoidní - třeba u toho zelí, tam fakt to zahušťování nechápu.
Dělali jsme na kempování guláš - půlka lidí si postavila hlavu, že bez zahuštění moukou to žádný guláš nebude. Tak se uvařil guláš bez mouky a do druhého hrnce se kus odlil a ten se zahustil.
Rozdíl v chuti nemůžu posoudit, protože fakt lepek nesmím, ale byl propastný ROZDÍL V BARVĚ. Prostě ten moučný guláš byl v porovnání s bezlepkovým takový mdlý co do barvy a fantazie mi říká, že takový bude i co do chuti.
Mohla bych samozřejmě zahušťovat bezlepkovou jíškou/moukou..., ale prostě mi přijde, že mouka tu chuť tlumí a je to škoda.
Ale co kraj to zvyk, u muže v rodině mají být omáčky "jemné"...
Předchozí