Uplne jednoduchy. A uz to u nas ochutnaly 2 rodiny s detma pod 10 let, vsichni milujou a delaji ted doma taky, deti rady i cisti fazole...
Jime s lepivou ryzi, deti si to s oblivou nabiraji tycinkama.
Jo a my bez pepre.
Ingredience na 4 porce:
400 g fazolí, zelené
1 lžíce másla
3 lžíce sójové omáčky, tmavá
1 špetka pepře
1 lžička sezamových semínek, opražených
Příprava
Čas zpracování cca 10 minut
Celkový čas cca 10 minut
sójovou očistěte a blanšírujte (jen voda, bez soli) cca 3 minuty.
V hrnci rozpusťte máslo a přidejte fazole, než máslo začne hnědnout. Poté přidáme sójovou omáčku a pepř a přikryté fazole dusíme asi 10 minut. Občas promíchejte. Před podáváním posypte sezamová semínka.
Na rozdíl od ostatních korejských zeleninových příloh tyto fazole nechutnají dobře, když jsou studené. Pokud máte nějaké zbytky, nezapomeňte je před jídlem ohřát.
(Babelfish preklad)
Original s fotkou tady:
https://www.chefkoch.de/rezepte/1597041266936558/Geschmorte-gruene-Bohnen.html