Přidat odpověď
Náhodou, dalo by se usuzovat, že anarchokapitalisti by se shlukovali v tzv fail state, nebo failure state, prostě v těch zemích, kde jaksi stát prakticky nefunguje, např. dřív určitě Somálsko. Jsem se na to ptala jednoho anarchokapitalisty, proč tam teda nežije když je tam nulovej stát, že by to pro něj byl ráj na zemi. Nebo by se tam měli posílat povinně tihle lidé na stáž. Chlapík mi odpověděl, že o Somálsku NIC neví, ale že je tam podle googlu levný tarif na volání, takže asi cajk.
Podle mě jsou anarchokapitalisti tak trochu srabi, protože rádi a s gustem a často oprávněně kritizují stát, ale zároveň se nechtějí vzdát jeho výdobytků. spousta boháčů takhle trajdá po Východě, protože mají prachy a za ně si přece vše koupí a nikdo je moc nebuzeruje. Ale pak lítají za zadravotní péčí do vyspělých zemí se silným státem, tedy na toto parazitují. Mám to i u nás od českých zubařů, že za nimi často lítají lidé ze zahraničí s nízkými daněmi, že je to tu vyjde i sletenkou a samoplacením nejlevněji.
Předchozí