tak u nás proti tomu bojovali a poměrně výrazně... pamatuju si, jak se řešily aféry, kdy kluci zahnali nějakou holku do šatny (klece), zamkli z obou stran a osahávali ji... týkalo se to teda vyšších ročníků a když si holky stěžovaly, řešilo se to a kluci dostali jak snížené známky z chování, tak proběhlo i kolečko přednášek pro všechny třídy... klece se pak nedaly zamknout a na chodbách u nich se zvýšil dozor... zafungovalo to v pořádku...
u nás ve třídě podobný teror nastal v páté třídě, kdy k nám přibyly děti z vedlejší vesnice s malotřídkou do 4. třídy - bohužel se samovolně rozdělili na holky a kluky a my dostali jen ty kluky - byla to povedená partička sígrů, co využili princip "nového gangu"... tak jak by si "naši" kluci nikdy nedovolili na nás sáhnout, tak tihle z toho měli ohromnou zábavu - no vyřešili to nakonec naši kluci, párkrát je za to zmlátili - z hlediska výchovy možná nevhodné, ale nadmíru účinné
sama jsem se teda obětí nestala, ještě pořád jsem v té páté třídě byla rváč a nedělalo mi problém ji někomu pořádnou natáhnout, což teda na tyhle kluky platilo... ale pamatuju si, jak hodně nepříjemné to pro některé holky bylo... a nakonec jsme to vlastně probírali a v rámci třídnické hodiny s naší třídní, nebýt toho, že to vyřešili kluci sami, řešila by to ona, rozhodně by nic podobného netolerovala...