Janinko, asi bychom nebyli lidi, kdybychom nemeli pocit naroku. Treba u mzdy to tak je, ze? Nebo u vztahu s partnerem… proste tvorime si vazby a v nich predpokladame, ze…
Jestli to tak nemas, jsi nadclovek.
Anebo to mas kompenzovane z druhe strany, mozna zas potrebujes “ spravedlnost” nekde jinde, nevim.
Opravdu si s majetkem, co mi patri, mohu delat, co chci… mohu ho rozdat komu chci.
Pokud to udelam u svych deti a vznikne tam obrovska nerovnovaha, ktera neni kompenzovana jinak, velka většina “ deti” to bude pocitovat jako krivdu, nespravedlnost atd.
Tim, ze to mam z obou stran, tak tam tu nerovnovahu vnimam… prestoze jsem prijala, jak to je. A umim si penize vydelat sama, ale - o tom to neni.
Oznameni meho stryce po smrti babicky -“ vis, ze po moji matce nic nezbylo, zadny majetek nemela a tedy se neobtezuj jezdit k notari”…
No jo no… a to jsem nemela citove vazby k domu, bytu atd….
Horsi situace nastane, kdyz jedno ze dvou deti pozre majetek rodicu, dostane je do nesnazi a pak druhe ma tendence je zachranovat. A korunu tomu dava to, kdyz rodice dal podporuji z penez prvniho to druhe dite.
Jsou to ruzne osudy a zanechavaji ruzne sramy na dusi… nemusi to byt jen o penezich…ciste jen o nich
Vubec bych se do tehle debaty nemichala, ale ten odsudek - prachy, prachy…. No penize jsou energie, hodnota, ktera se da promenit. Jasne, jsou lidi napriklad pod mostem, pro ktere zrejme vubec dulezite nejsou… sbiraji uz rovnou hmotu