Přidat odpověď
ja nosim textilni kabelky, ktere se mohou vyprat (peru setrne ve vane, ne v pracce)...kozene kabelky jsem nosila zamlada, byly pomerne tezke a nedaly se moc udrzovat, taky se odrely, coz pry sice nevadi (patina udajne nevadi), ale mne to vadilo...uz by mne ani nenapadlo si koupit kozenou kabelku, spis kvuli uzitnym vlastnostem nez kvuli zviratum
kozenou bundu jsem mela zamlada (80.leta) tezkou a dlouhou, cernou, hodne zvyraznena ramena s vycpavkami, dole se zužovala, koupila mi ji babicka jako darek, stala 3.600 Kc, moje prvni vyplata asi o rok pozdeji pak byla 1.950 hrubeho, takze sileny nepomer, to si dneska neumim predstavit koupit si kozenou bundu treba za 50.000 Kc...vlastne jsem po ni ani moc netouzila, ale babicka (paradnice) usoudila, ze ji musim mit, a je fakt, ze na koleji mi ji holky zavidely a chodily si ji zkouset a zhlizet se v zrcadle na chodbe, ja jsem modu nikdy moc neprozivala, tak jsem si te bundy ani moc nevazila....pak jsem ji roky schovavala a nenosila, asi pred 10 lety jsem ji nekomu darovala
Předchozí