Přidat odpověď
Může se dít něco, co nevíš. Když tam má přístup tvá kočka, mohou tam mít přístup i jiné kočky a tvou kočku to nervuje. Mohl se objevit nějaký vetřelec - venku, nakoukl i dovnitř a kočka začala mít potřebu značkovat své území = tvojí postel.
Základ je vyšetření u veterináře - vyloučení zdravotního problému.
A pak pátrání po příčinách změny v chování, což může být zapeklitá detektivka. Kočky vnímaji i věci, který my nevnímáme. Nemyslím duchy, ale třeba různé změny, cizí kočky, vztahy, pachy, situace.
Musí se dobře odstranit pach z počůraných míst.
Třeba cítí ohrožení vašeho vztahu. Nebo máš málo respektu. Kočku chce přistihnout při činu, pokárat a hned ukázat jiné řešení - záchod. Ale někdy je to s kočkama dřina.
Já bych kočku v bytě, s volným přístupem do domu a v posteli už vůbec - nechtěla. Kocoura mám taky venkovního, má svou jídelnu, obývák i ložnici v kotelně s volným přístupem, záchod venku v zahradě a domů chodí jen, když chci já. A když mě tam štve, tak jde zase hezky ven. Do postele jde taky jen na návštěvu, spát chci v klidu.
Nově mám kocoura, který byl u bývalého majitele zvyklý spávat v posteli, byl tlustý a rozmazlený. Po dvou měsících je z něj úplně jiná kočka. Štíhlá, hbitá a svobodná. Má svůj život, já taky svůj a máme se moc rádi.
Předchozí