Vadí mi frázování, chybný slovosled, kdy často sdělení ztrácí smysl, nebo chybné pomlky ve větách. V televizi prakticky nikdo neumí správně skloňovat číslovky ani ty základní a teprve ne řadové. Taky nesnáším 32 milionů místo 32 miliony. Už leta jsem neslyšela redaktora, který by to řekl správně. Množný středí rod je taky k uzoufání. Nejlepší je potom kombinace "krásná děvčata šly po ulici". A to je projev v televizi ještě zlatý. Nedávno jsem poslouchala nějaký podcast. Dva mladí moderátoři a host. Moderátorům nebylo vůbec rozumět, protože neskutečně drmolili. Host byl nějaký herec a bylo mi ho docela líto, do jaké společnosti se dostal.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.