Diky, 77mi. Jj, Zert byl zjeveni. Taky me trochu smiril s mym puvodem, nebot pochazim z trochu podobneho prostredi jako Kundera - a po prvnich par strankach mi doslo, ze jsme teda asi v poradku
Par jeho del jsem prelouskala ve francouzstine. Bylo to fajn, hlavne chytre (to se Francouzum libi). Ale pripadalo mi, ze se nikdy nedostal z toho postkom stinu (coz se Francouzum asi taky libi - lidi maji byt ve svych skatulkach a vymanovat se z desvantage prostredi vyhradne uznavanym zpusobem). Bylo mi ho i lito - nez jsem zjistila, v jake ctvrti bydlel 😎.
Pak jsem na jeho dila mnohokrat narazila v zahranici. Cizinci znaji Kafku, Kunderu a Nedveda (fotbalistu).
V jedne exoticke zemi si me tuhle predvolali na cizineckou policii. Vsechno jsem mela v poradku - ale urednik si najednou vzpomnel. Vstavala jsem ve 2 rano, jela pres pul zeme. Pak se urednik tak trochu potil, nez si vzpomnel, ze si chtel jen neco overit. Nakonec se ukazalo, ze si urednik na cizinecke policii chtel mezi bougainvilleou a bananovniky popovidat o Milanu Kunderovi
(No mozna v tom hraly roli i me modre oci, ktere jsou v dane zemi taky dost cenene.)